Pasirinkite kalbą

LT
EN
PL
RU
FR
DE
IT
ES

Paieška

Ieškoti

Susisiekite su mumis

lt Rašykite mums Paieška

2024

KASPAR ZEHNDER – UŽBURIANTIS BATUTOS IR FLEITOS VIRTUOZAS IŠ ŠVEICARIJOS


2024 02 15


Vasario 23 d. 18 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje.
Išskirtiniu talentu garsėjantis šveicarų dirigentas ir fleitininkas Kasparas Zehnderis kilęs iš alpių papėdės, Berno kantone. Atlikėjas studijavo fleitą ir dirigavimą Berne, Paryžiuje, Sienoje bei Europos Mocarto akademijoje.
Nuo sėkmingo debiuto 2007 metais garsiojoje Milano „La Scala“ jis dirigavo daugeliui žymiausių orkestrų visoje Europoje. Nuo 2018 m. jis yra Hradec Králové filharmonijos orkestro vyriausiasis dirigentas (Čekija), 2012-2022 m. vadovavo šveicarų Biel Solothurn simfoniniam orkestrui. 1999–2020 m. K. Zehnderis buvo šveicarų vasaros festivalio „Murten Classics“ meno vadovu, o 2004-2012 m. ėjo muzikos vadovo pareigas garsiajame modernaus meno muziejuje „Zentrum Paul Klee“ Berne. Kaip fleitininkas, jis nuolat rengia kamerinės muzikos koncertus su žymiais scenos partneriais.
Jo repertuare – begalė simfoninių ir vokalinių kūrinių nuo didžiųjų J. S. Bacho oratorijų iki šiuolaikinės kamerinės muzikos, o taip pat beveik visa klasicizmo ir romantizmo laikotarpių simfoninė muzika, akcentuojant visa tai, kas nežinoma, nauja ir naujai atrasta.
Atrasti kažką naujo maestro K. Zehnderis pakvies ir šio vakaro koncerte, kuriame skambės mūsų koncertų salėse ne taip dažnai girdima W. A. Mozarto 33-oji simfonija bei jo kūriniai fleitai ir orkestrui. O vakarą vainikuos austrų genijaus F. Schuberto „Mišios“, kurias kartu su orkestru atliks Kauno valstybinis choras ir solistai.
Atlikėjai
KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS
Vyr. dirigentas Constantine Orbelian (JAV), vadovas Algimantas Treikauskas
KAUNO VALSTYBINIS CHORAS
Meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas
Solistai:
GINTARĖ RAMANAUSKAITĖ (sopranas)
KLAUDIJUS ZAJANČKAUSKAS (tenoras)
DEIMANTAS BRAUKYLA (bosas)
Dirigentas ir solistas KASPAR ZEHNDER (fleita, Šveicarija)
Programoje
Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonija Nr. 33 B-dur, KV 319
Wolfgang Amadeus Mozart – Koncertas fleitai ir orkestrui Nr. 2 D-dur,
Wolfgang Amadeus Mozart – Andante C-dur fleitai ir orkestrui
Franz Schubert – Mišios Nr. 2 G-dur