Pasirinkite kalbą

LT
EN
PL
RU
FR
DE
IT
ES

Paieška

Ieškoti

Susisiekite su mumis

lt Rašykite mums Paieška

2024

KVCH, KMSO, KRISTINA OPOLAIS, L. AVETESIANAS ARTE TV ŠVENTINIAME KONCERTE


2024 01 02


Mėgaukitės šiuo mažu žvilgsniu iš mūsų koncerto Kauno bazilikoje su Liparit Avetisyan Maestro Constantine Orbelian , Kauno miesto simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras, sako Kristina Opolais. 
Pagaliau sulaukėme naujametinės ARTE TV dovanos. Šį kultūrinį televizijos kanalą mato milijonai Europos klasikinės muzikos gerbėjų.
Jau galime matyti internete, sausio 7 d. bus transliacija ARTE TV kanalu.
Puikūs solistai – pasaulinį pripažinimą pelniusi sopranas Kristine Opolais ir jaunas kylantis tenoras Liparitas Avetesianas, vadinamas ryškiausiu savo kartos lyriniu tenoru.
Programoje Kristine mėgstamo G. Puccini Mimi arija iš Bohemos, duetas „O Soave Fanciulla“ (O miela mergaite), taip pat Verdi Leonoros arija iš „Likimo galios“, A. Cilea „Io son l'umile ancella“ (Esu nuolanki tarnaitė) iš „Adrianos Lecouvrer“ ir A. Dvoržako „Měsíčku na nebi hlubokém“ (Mėnuo giliam danguje) iš "Undinės", kurią ji dainavo Londono karališkajame teatre. Avetesianas pasirinko Donizetti, Verdi, Leharo, Denza kūrinius.
Malonu, kad šalia svečių išgirdome ir choro solistę Jurgitą Mikalauskienę, puikiai atlikusią senovinę lietuvišką dainą „Už ežero ugnys dega“.
Choras ir orkestras vakarą įspūdingai pradėjo Vivaldi „Glorias in excelsis“, skambėjo Mozarto „Ave verum corpus“, Verdi „Gli arredi Festivi“. Koncertas užbaigtas Naujalio ir Maironio „Lietuva brangi“. Publika šio kūrinio klausėsi stovėdama.