Pasirinkite kalbą

LT
EN
PL
RU
FR
DE
IT
ES

Paieška

Ieškoti

Susisiekite su mumis

lt Rašykite mums Paieška

2022

PIRMIEJI NAUJOJO VADOVO METAI


2022 03 23


Lygiai prieš metus Kauno valstybinio choro meno vadovu ir vyriausiuoju dirigentu tapo Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas profesorius Robertas Šervenikas. Šis nedidelis laiko tarpas į antrą pusę amžiaus kopiančiam kolektyvui atnešė nemažai malonių naujienų. Nepaisant pandemijos ir karantino, choras darbavosi be didesnių pertraukų. Kaip liudija ištikimi klausytojai, choro skambėjimas pasipildė naujomis spalvomis, dinaminė skalė tapo dar platesnė, o milžiniškas repertuaras praturtėjo naujais kūriniais. Per šiuos metus meno vadovas bei Kauno valstybinis choras parengė ir atliko:
V. Barkausko „Prisikėlimo oratoriją“, R. Schumanno „Requiem“, T. Mansuriano „Requiem“, A. Remesos VII simfoniją-oratoriją „Assumptions“, A. Ramirezo „Misa Criolla, „Nuestro Navidad“, C. Francko oratoriją „Atpirkimas“ (Rédemption), I. Stravinskio choreografines scenas su muzika ir dainavimu „Svadebka“. Premjerų gausa liudija, kad atliktas didžiulis kruopštus, daug kūrybinės energijos reikalaujantis darbas.
Mūsų vadovas yra pripažintas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Apie jį „Der Tagesspiegel“ rašė: „Diriguodamas R. Šervenikas nuskaidrina kūrinio faktūros tankmę, niuansuoja perėjimus ir įaudrina plėtotę iki paties paskutinio įtempčiausio protrūkio, ir tai liudija išties tarptautinę klasę“. Jo patirtis ir talentas padeda kolektyvui žengti į naujas meno aukštumas.
Sveikiname vadovą pradedant antruosius kūrybinius metus. Linkime naujų puikių kūrinių, didelių kūrybos pergalių...