Pasirinkite kalbą

LT
EN
PL
RU
FR
DE
IT
ES

Paieška

Ieškoti

Susisiekite su mumis

lt Rašykite mums Paieška

2021

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE SVEČIAVOSI ROBERTAS ŠERVENIKAS


2021 03 30


„Kauno dienos“ studijoje svečiavosi naujasis Kauno valstybinio choro vadovas Robertas Šervenikas. Praėjusių metų pabaigoje Anapilin iškeliavus Maestro Petrui Bingeliui, kuris Kauno valstybinį chorą įkūrė dar 1969 metais, kolektyvas kelis mėnesius neturėjo vadovo.

Praėjusią savaitę Kauno valstybinio choro meno vadovo ir vyriausiojo dirigento konkursą laimėjo Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, antrasis Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro dirigentas, profesorius R. Šervenikas.

„Kauno valstybinis choras turi ne tik didžiulę patirtį, kuri sukaupta per daugiau kaip penkis dešimtmečius, bet ir didžiulį potencialą bei didžiulę patirtį. Šioje veikloje matau tai, kas man yra įdomu, ką aš galiu duoti Kauno chorui ir ką choras man gali duoti“, – „Kauno dienos“ studijoje sako R. Šervenikas.

Pokalbis su profesoriumi apie Kauno valstybinio choro tolimesnės veiklos gaires, pažintį su legendiniu violončelininku Mstislavu Rostropovičiumi, šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių kūrybą ir nelengvą darbą pandemijos sąlygomis.