Pasirinkite kalbą

LT
EN
PL
RU
FR
DE
IT
ES

Paieška

Ieškoti

Susisiekite su mumis

lt Rašykite mums Paieška

2020

KAUNO VALSTYBINIS CHORAS KONCERTUOS SU ANDREA BOCELLI


2019 12 28


Kauno valstybinis choras džiaugiasi galimybe koncertuoti su vienu populiariausių tenorų pasaulyje Andrea Bocelli. Jau kitą penktadienį, sausio  10 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje skambės A. Bocelli atliekamos dainos ir operų arijos.

Su Andrea Bocelli Kauno chorui jau teko koncertuoti prieš 3 metus. Šį kartą koncerte diriguos Andrea Bocelli draugas ir bendražygis Carlo Bernini. Muzikantai susipažino dar 1986 m., kuomet C. Bernini tapo A. Bocelli fortepijono mokytoju. Tada užsimezgė ne tik draugystė, bet ir daugiau nei tris dešimtmečius trunkantis muzikinis bendradarbiavimas. C. Bernini yra ne tik dirigentas, bet ir A. Bocelli meno vadovas. Jie kartu rengė įvairius koncertus, operas. Kartu su tenoru į Kauną atvyksta sopranas Francesca Maionchi.

Populiartusis tenoras daugiau nei du dešimtmečius džiugina visą pasaulį savo dievišku balsu, nepakartojamu tembru ir plačiu repertuaru – nuo operos šedevrų iki populiariosios muzikos kūrinių. Daugiau nei 80 milijonų parduotų įrašų, „Pasaulio muzikos“ (WMA), „Auksinio gaublio“, ECHO, „Britų klasikinės muzikos“ apdovanojimai ir žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje – tai tik nedidelė dalis pasaulinio garso tenoro pasiekimų ir laimėjimų.

„Nemanau, kad dainininku tampama, kai nusprendžiama juo tapti. Dainininku tave padaro žmonės, atsiliepdami į tavo dainavimą“, – sako tenoras. Ypatingas Andrea Bocelli tembras, kuris tapo jo skiriamuoju ženklu, sodrus, galingas ir toks universalus, kad dainininkas gali atlikti viską – nuo bel canto iki verismo furoro, nuo religinio repertuaro iki populiarių baladžių. Visa tai atsispindi jo repertuare ir dešimtyse išleistų albumų, kuriuose Andrea Bocelli pasirodo vis kitokiu amplua atskleisdamas klausytojams beribes savo talento ir balso galimybes.